Webklodser.dk V/ Tovi ApS CVR:DK38194186 * Fragt fra 39,- * Gratis fragt over 600,- til Dansk GLS Pakkeshop

Dansk

5 Gode råd: Det skal du overveje, når du shopper legetøj

At finde det helt rigtige legetøj til sit barn kan være svært. Børn modnes forskelligt og stimuleres på vidt forskellige måder. Nogle børn har sine egne idéer om, hvad de synes er sjovt at lege med mens andre skal hjælpes godt på vej. Ens for alle børn er dog, at leg og legetøj er med til at udvikle motorik og sociale færdigheder samt sætte fantasien på geled. Men udvalget er stort og trættende - hvordan finder man lige det rette stykke legetøj i den uudtømmelige jungle? Giv ej op! For vi har lavet en omfattende guide med idéer og gode råd til den stimulerende leg såvel som det sjove legetøj.

1. Undgå uønsket og skadelig kemi i legetøjet

Et godt sted at starte, i jagten på det bedste legetøj til barnet, er at fravælge det bløde, giftige plastiklegetøj. Den letteste løsning er at gå efter trælegetøj, som med sikkerhed er produceret i rene og naturlige materialer. Når det er sagt, behøver plastiklegetøj ikke at være helt udelukket. Det er faktisk muligt at finde sikkert og billigt legetøj i plastik, helt uden de skadelige stoffer. Her skal du blot gå målrettet efter de producenter, som er CE-mærket.

2. Vælg legetøj som dit barn synes er sjovt at lege med

Der er så meget legetøj derude, som er skabt for at være lærerigt; forbedre børns udvikling, faglighed og motorik. Og det er naturligvis en god ting at proppe en smule faglighed ind i dit barns leg. Husk blot at det ikke må overtage - skal barnet holde sig engageret og få størst glæde ud af legen, skal det først og fremmest være sjovt! Kan dit barn godt lide at bygge med klodser, kan du med fordel vælge byggeklodser med tal og bogstaver. På den vis bliver indlæringen pludselig forbundet med sjov og normal leg. Børn lærer bedst gennem leg, for hjernen husker tingene bedre under nydelsesfulde omstændigheder!

3. Gå efter langtidsholdbart legetøj

Det kan gå hen at blive ret så dyrt, hvis vi som forældre skal udskifte legetøj i tide og utide. Derfor er det en god idé at gå efter noget af det legetøj, som er langtidsholdbart og som med tiden kan udbygges i stedet for udskiftes. To gode eksempler herpå er byggeklodser fra COBI eller Sluban. Fordelen ved disse produkter er, at man hele tiden kan supplere med ekstra byggeklodser eller tøjsæt.

4. Lær dit barn at være holdspiller med socialt legetøj

Det er ingen hemmelighed at børn kan være en smule egoistiske. Mange børn har svært ved at tabe og ligeledes svært ved at deles om deres højtelskede legetøj. Men ikke desto mindre er det vigtigt at være opmærksom på barnets sociale færdigheder, og udfordre dem mens barnet stadig er i sin spæde udvikling. Til det er sociale lege såsom brætspil en rigtig god idé. Først og fremmest er det med til at samle familien, derudover er det godt til at lære barnet at være en del af et team.

5. Legetøj der giver sved på panden

Børn skal gerne bevæge sig mindst 60 minutter om dagen men det er ikke altid lige let at få dem ud over stepperne. Faktisk er børn i dag i meget dårlige fysisk form end for 20 år siden. Skyldes det mon teknologiens indtog? Jo vist, fjernsyn og Ipads har helt klart en indvirkning på børnenes (mangel på) fysiske leg. Men det er der heldigvis måder at lave om på. Med legetøj som fx. bolde, sjippetov og vand- og skumgeværer inviteres børnene til at bevæge sig mens de leger. Udenfor. Det betyder frisk luft, og så kan denne form for leg faktisk også være med til at forbedre barnets koordination og grundmotorik. Det er en win-win!

Skriv en kommentar
Kun registrerede brugere kan efterlade kommentarer.
Blog arkiv