Web Analytics
Search

Webklodser.dk V/ Tovi IVS CVR:DK38194186 - Mail: info[at]webklodser.dk - Phone:+45 21977300 (mon-fri 15.00-19.00, Sat 10.00-14.00)

Show prices tax inclusive
Euro
EN

Medieslibning

Hvordan repareres en disc

Har du nogensinde sat din favorit film på, album eller et spil og oplevede, at disken springer, hopper eller blot ikke vil afspille i maskinen ... Du er ikke alene, det er et stort almindeligt problem, men de fleste mennesker ved ikke at det nemt kan løses.

 

Problemet: Ridser

Når du får ridser på den blanke side af disken, kan de små riller afbøje laseren, som ellers ville hoppe fra data direkte tilbage i en sensor. Ved at afbøje strålen, kan sensoren ikke læse dataene, og disken vil springe, hoppe eller på anden måde ikke spille ordentligt.

Ni ud af ti gange, er dataene ikke påvirket overhovedet af bunden, det er bare en defekt i plastik skiven, der fungerer som en linse ind dataene. Alt du skal gøre er at fjerne bunden og skiven kan afspille normalt igen.

Der er forskellige formater af optisk disk, som CD, DVD og Blu-ray, som alle er bygget lidt anderledes, selvom det grundlæggende er de samme: hvis den blanke overflade har en ridset bund, vil det sandsynligvis aflede laser og forhindre disken fra at spille .

Disc Scratch Deflecting Laser Beam
 
 

Løsningen: Disc polering/slibning

Repaired Disc

 

At polere en ridse ud af en disk indebærer normalt at fjerne materiale, der omgiver bunden. Ridser er normalt mindre end 1% af tykkelsen af hele disken, så der er ingen fare i at fjerne alt materiale, der omgiver bunden.
 

I nogle tilfælde kan ridser være meget dybe og en reparation kan tage længere tid da mere materiale skal fjernes. Nogle ridser kan være så dybe, at det ikke er omkostningseffektivt at selv forsøge at reparere dem, men disse er alvorlige og ganske sjældne.

En repareret disk behøver ikke at være helt fri for ridser at være spilbar. På grund af den måde data er fordelt rundt om på skiven, gør et par bittesmå hårfine ridser her og der ingen forskel for spilbarhed af en disk.
 
 

Undtagelserne

Dataene på din disk er gemt i et  folie lag som små aftryk. En laser kan aflæse disse som ettaller og nuller. Hvis noget af folielaget hvor data er gemt på, er brudt eller beskadiget på nogen måde, så kan data ikke erstattes.
 

Disk reparation omhandler kun fjernelse af ridser fra plastic-disken - Den kan ikke erstatte manglende dele af disken eller erstatte skadede data på folie laget.

Din disk kan måske ikke reddes, hvis noget af dette gælder for din disk:

Der er revner gennem den blanke overflade

Disken er skæv eller fordrejet på nogen måde

Du kan se lys, der kommer gennem områder på disken

Der er dybe ridser i overfladen

cracked disc

 Se prisen for en disk polering her